top of page

RIBIZLIS-MENTÁS SMOOTHIE BOWL


Az édes banán és a savanyú ribizli találkozása, amit egy csipetnyi menta tesz még frissítőbbé ebben a nagy hőségben. Fogyaszd reggeliként, vagy akár fagyi helyett.



Már jó ideje a fülledt nyári napok kötelező eleme nálam a smoothie bowl. Akár reggeliként, akár fagyi helyett is szívesen fogyasztom ilyenkor. Képes vagyok bármilyen kéznél lévő, lefagyasztott gyümölcsből elkészíteni, a hangsúly -mint nálam mindig - a változatosságon van.


A tökéletes, krémes smoothie bowl titka, hogy mindig kerüljön valamilyen. krémesebb gyümölcs - esetleg fagyasztott kókusztej - bele. Az sem baj, ha nincs bivaly erős turmixgépünk, hiszen a folyadék mennyiségének emelésével - persze ilyenkor a smoothie-nk is hígabb lesz - egy kisebb teljesítményű turmixgép is elbánik a fagyasztott gyümölcsökkel.



Ezt a smoothie-t - úgy mint a legtöbb receptemet - könnyedén alakíthatjátok át saját ételallergia/intolerancia figyelembevételével, így tényleg bárki fogyaszthatja.


Ha tetszenek reggeli és desszert ötleteim a @breakfastinspirations instagram oldalán mindig értesülhetsz a legújabb receptekről. Ha kipróbáltátok ezt a receptet, írjátok meg véleményetek róla kommentben. Ha készítettetek képet is, ne felejtsétek el megjelölni @breakfastinspirations-t Instagramon, így látni fogom én is, mit alkottatok! Reggelizzetek, nassoljatok egészségeset!

 

RIBIZLIS-MENTÁS SMOOTHIE BOWL

(mentes és vegán)


Az édes banán és a savanyú ribizli találkozása, amit egy csipetnyi menta tesz még frissítőbbé ebben a nagy hőségben. Fogyaszd reggeliként, vagy akár fagyi helyett.


Kalória: 216 kcal

Elkészítési idő: 5 perc

Adagok száma: 1 adag


Hozzávalók

100g fagyasztott banán

100g fagyasztott ribizli

50-100 ml növényi tej

1 marék friss mentalevél


Elkészítése

1. A turmixgépbe tesszük az összes hozzávalót, úgy hogy a tejből először csak 50 ml-t teszünk bele. Amennyiben a turmixgépünk nehezebben birkózna meg a fagyasztott gyümölcsökkel, akkor adjunk hozzá még tejet 25 ml- ként.

2. Fogyasszuk azonnal, kókusztálban tálalva, ha szeretnénk granolával, magvajjal vagy friss gyümölcsökkel tálalva.



Átlagos tápanyagtartalom* (1 adagban)


Adag: 1 adag Kalória: 216

Szénhidrát: 50g Cukor: 1g Rost: 7g

Fehérje: 1g Zsír: 1g Telített zsír: 0g

Só: 45mg


*A fenti adatok kizárólag tájékoztató jellegűek, a feltét nélkül, a legkisebb értékekkel lettek kalkulálva. A ténylegesen felhasznált alapanyagok eltérhetnek az általam használtaktól. Minden receptemet egyéni felelősséggel készítsd el!



SZIA!

Nóri vagyok

Üdvözöllek a Breakfast Inspirations oldalán. Itt sok-sok egészséges reggeli és snack receptet találhatsz. Ha szeretnél megtudni többet Rólam,                      

  • TikTok
  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELEMRE
AZ INGYENES
EGÉSZSÉGES RECEPTEKÉRT!

Elkészítetted ezt a receptet?

TETSZETT? OSZD MEG!

Taggeld meg a                                            -t Instagramon!

bottom of page