top of page

ZSERBÓ ZABPALACSINTA

A karácsony nem múlhat el zserbó nélkül, ugye egyetértetek!? Idén 2 féle is készült nálunk és annak ellenére, hogy anyukám hagyományos zserbója szebb lett, mindenki egyet értett abban, hogy ízre az enyém lett a befutó. A zserbóm receptjét megtaláljátok a Karácsonyi Mentes Sütifüzetben, sok más klasszikus karácsonyi recepttel együtt.


Na de vissza a palacsintához, amit a zserbó ihletett. A kellemesen lágy amerikai palacsintákat házi baracklekvárral - ennek a receptjét is megtaláljátok a Karácsonyi Mentes Sütifüzetben - kentem meg, majd kis kókuszvirág cukorral és citromhéjjal összekevert diót szórtam rá. Ezt megismételtem még kétszer, majd befedtem az utolsó palacsintával, végül olvasztott étcsokoládéval öntöttem le a tetejét. Természetesen került a tetejére a zserbóból is. Így lett ez a palacsinta az idei Karácsonyom legfinomabb reggelije.


Ehhez a recepthez nincs szükség sem olajra, sem tojásra. Teljesen vegán és gluténmentes, így tényleg akárki fogyaszthatja. Ha szeretnél egy igazán különleges ünnepi reggelit varázsolni, esetleg végül idén nem készült Nálad zserbó, de szívesen megennél egyet, akkor ez a gyorsan és egyszerűen elkészíthető palacsinta tökéletes választás lesz számodra.


Ha tetszenek reggeli és desszert ötleteim a @breakfastinspirations instagram oldalán mindig értesülhetsz a legújabb receptekről. Ha kipróbáltátok ezt a receptet, írjátok meg véleményetek róla kommentben. Ha készítettetek képet is, ne felejtsétek el megjelölni @breakfastinspirations-t Instagramon, így látni fogom én is, mit alkottatok! Főzzetek egészségeset!

 

ZSERBÓ ZABPALACSINTA

(mentes és vegán)


Egyszerűen és gyorsan elkészíthető, ám egészséges zserbó reggelire?! Zserbó palacsintát Mindenkinek!




Kalória: 510 kcal / nagy adag

Sütési idő: kb. 15-20 perc

Teljes elkészítési idő: kb. 25 perc

Adagok száma: 2 nagy adag


Hozzávalók (2 nagy adaghoz)

100 g zabliszt / zabpehely

1/2 tk. bourbon vanília őrlemény

3/4 tk. sütőpor

1/4 tk. szódabikarbóna

1 csipet só

1 tk. almaecet

100g almapüré

200 ml mandulatej

1-2 Ek. folyékony édesítő (én juharszirupot használtam)

100g házi baracklekvár

50g dió, darált

1 Ek. kókuszvirág cukor

1/4 citrom héja


Elkészítése

1. Helyezd a zabot, a vaníliát, a sütőport, a szódabikarbónát, a sót, az almaecetet, az almapürét, a mandulatejet és az édesítőt egy turmixgépbe és turmixold jól össze. Amennyiben zablisztet használsz egy tálban is össze tudod keverni a palacsintatésztát.

2. Melegíts egy kisebb méretű (az enyém átmérője kb. 12 cm) palacsintasütőben 1/8 tk. kókuszolajat (ha teflonos a palacsintasütő, elhagyható).

3. Egy merőkanállal kanalazz bele annyi palacsintatésztát, hogy kb 0,5 cm vastag legyen.

4. Süsd közepes lángon kb. 2-3 percig (vagy amíg el nem engedi a tepsi), majd óvatosan fordítsd meg és süsd a másik felét további 1-1,5 percig. A palacsinta forgatásához én a szilikon spatulát ajánlom.

5. Keverd össze a darált siót, a kókuszvirág cukrot és a citromhéjat egy kisebb tálban.

6. Rétegezd egymásra az elkészült palacsintákat, úgy hogy kend meg őket lekvárral és szórd bele a diót, majd ismételd meg ezeket a lépéseket egy kivételével, minden palacsintával. Fedd be az utolsó palacsintával, végül pedig öntsd le 15-20g étcsokoládéval a tetejét. Tálald zserbóval.

7. A maradékot hűtőben 3-4 napig tudod tárolni.



Átlagos tápanyagtartalom* (1 adagban)


Adag: 1 nagy adag Kalória: 510

Szénhidrát: 61g Cukor: 17g Rost: 9g

Fehérje: 13g Zsír: 25g Telített zsír: 4g

Só: 1734mg


*A fenti adatok kizárólag tájékoztató jellegűek, a zserbó nélkül, a mindig a nagyobb értékekkel lettek kalkulálva. A ténylegesen felhasznált alapanyagok eltérhetnek az általam használtaktól. Minden receptemet egyéni felelősséggel készítsd el!



SZIA!

Nóri vagyok

Üdvözöllek a Breakfast Inspirations oldalán. Itt sok-sok egészséges reggeli és snack receptet találhatsz. Ha szeretnél megtudni többet Rólam,                      

  • TikTok
  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELEMRE
AZ INGYENES
EGÉSZSÉGES RECEPTEKÉRT!

Elkészítetted ezt a receptet?

TETSZETT? OSZD MEG!

Taggeld meg a                                            -t Instagramon!

bottom of page