top of page

EGÉSZSÉGES MOGYORÓVAJAS CSOKOLÁDÉS KOSARAK

Ti is szeretitek a sósat az édessel keverni? Ezt talán a legkönnyebben csokoládéval és mogyoróvajjal lehet megvalósítani. Ha ismeritek a Reese's nevű édességet, - és szeretitek is - akkor ezt az egészségesebb verzióját is tutira imádni fogjátok!

Szerintem nem is lehet jobb párosítást párosítást elképzelni a mogyoróvajnál és a csokoládénál, ha a sós és az édes párosításától van szó!

Ezt a receptet egyébként nem volt egyszerű kikísérletezni, főleg a tökéletes állag elérése volt kihívás számomra.

És hogy mi a titka ennek a receptnek?!

A zabpehely liszt segít sűrűbbé, kevésbé folyóssá tenni a mogyoróvajat.

A kókuszvirág cukor kellemesen édessé teszi, a só pedig pikánsan sóssá teszi ezt az édességet.


Ha tetszenek reggeli és desszert ötleteim a @breakfastinspirations instagram oldalán mindig értesülhetsz a legújabb receptekről. Ha kipróbáltátok ezt a receptet, írjátok meg véleményetek róla kommentben. Ha készítettetek képet is, ne felejtsétek el megjelölni @breakfastinspirations-t Instagramon, így látni fogom én is, mit alkottatok! Reggelizzetek, nassoljatok egészségeset!

 

EGÉSZSÉGES MOGYORÓVAJAS CSOKOLÁDÉ KOSARAK

(mentes és vegán)


A legjobb otthon készíthető, mentes Reese's kosarak. Semmi finomított cukor, hozzáadott növényi olaj, vagy kimondhatatlan nevű tartósítószer. Összesen 5 természetes hozzávaló, és kész is a tökéletes nassolnivaló.



Kalória: 157 kcal / adag

Teljes elkészítési idő: 15-20 perc

Adagok száma: 12 darab


Hozzávalók

200g étcsokoládé (én maximum 70%-ot javaslok, hogy kicsit édesebb legyen a csokoládé)

120 mogyoróvaj (krémes)

30-50g zabliszt, kanalanként hozzáadva (sűrítéshez - ha a mogyoróvaj alapból sűrűbb, használj kevesebbet, ha folyósabb, használj többet)

1-2 Ek. por kókuszvirág cukor (kókuszvirág cukor aprítógépben/kávédarálóban/kisebb turmixgépben porrá őrölve)

1/4-1/2 tk. himalája só (ha a mogyoróvaj nem tartalmaz sót, akkor használjuk a nagyobb mennyiséget)


Elkészítése

1. Olvasszuk fel a csokoládé 1/3 részét mikróban, vagy egy dupla falú edény segítségével tűzhelyen. Adagoljuk a csokoládét egy kanál segítségével 12 szilikon muffin forma aljára, majd tegyük a hűtőbe, hogy megszilárduljon.

2. Keverjük össze a mogyoróvajat, a sót és a por kókuszvirág cukrot egy edényben, majd kanalanként folyamatos keverés mellett adjunk hozzá annyi zablisztet, hogy a keverék lágy legyen, de már formázható. Vizes kézzel formázzunk belőle 12db kisebb golyót, majd nyomkodjuk kissé le őket, hogy laposabb, érme formát kapjunk. Tegyük ezeket a korongokat a megszilárdult csokoládé közepére, figyelve arra, hogy ne érintkezzen a muffin forma szélével.

3. Olvasszuk meg a maradék étcsokoládét fedjük be vele a mogyoróvajas korongokat úgy, hogy a teteje vízszintes legyen. Opcionálisan szórjuk meg sóval a tetejét, majd tegyük a hűtőszekrénybe további 15 percre, hogy megszilárduljon. Már fogyaszthatjuk is.

4. Tároljuk hűtőszekrényben, maximum 1 hétig, vagy mélyhűtőben 1-2 hónapig.



Átlagos tápanyagtartalom* (1 adagban)


Adag: 1 adag Kalória: 157

Szénhidrát: 10g Cukor: 5g Rost: 4g

Fehérje: 4g Zsír: 12g Telített zsír: 5g

Só: 55mg


*A fenti adatok kizárólag tájékoztató jellegűek, a kisebb hozzávaló értékekkel lettek kalkulálva. A ténylegesen felhasznált alapanyagok eltérhetnek az általam használtaktól. Minden receptemet egyéni felelősséggel készítsd el!



SZIA!

Nóri vagyok

Üdvözöllek a Breakfast Inspirations oldalán. Itt sok-sok egészséges reggeli és snack receptet találhatsz. Ha szeretnél megtudni többet Rólam,                      

  • TikTok
  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELEMRE
AZ INGYENES
EGÉSZSÉGES RECEPTEKÉRT!

Elkészítetted ezt a receptet?

TETSZETT? OSZD MEG!

Taggeld meg a                                            -t Instagramon!

bottom of page