top of page

EGÉSZSÉGES ISCHLER

Szerintem sokan vagyunk úgy néha, hogy úgy mennénk egy ischlert... akár mert épp szembejön velünk, vagy mert eszünkbe jutott, hogy gyerekként milyen sokat is ettünk és milyen finom is volt.


Ez az ischler megszólalásig hasonlít a hagyományos párjára, viszont összetevőiben merőben különbözik tőle. Az előnye, hogy bárki fogyaszthatja, mindenféle intolerancia mellett, szuper egészséges és még rostban is gazdag. A lekvárt én málnás chia mag lekvárral helyettesítettem, aminek a receptjét itt megtaláljátok.


Én Valentin-napra készítettem el ezt a süteményt, de bármilyen alkalomra, vagy akár egy hétköznap délután is tökéletes lehet.


Ha tetszenek reggeli és desszert ötleteim a @breakfastinspirations instagram oldalán mindig értesülhetsz a legújabb receptekről. Ha kipróbáltátok ezt a receptet, írjátok meg véleményetek róla kommentben. Ha készítettetek képet is, ne felejtsétek el megjelölni @breakfastinspirations-t Instagramon, így látni fogom én is, mit alkottatok! Reggelizzetek, nassoljatok egészségeset!

 

EGÉSZSÉGES ISCHLER

(mentes és vegán)


Ischler teljesen allergén mentesen, chia mag lekvárral és étcsokoládéval.



Kalória: 221 kcal / adag

Sütési idő: 25-30 perc

Teljes elkészítési idő: kb. 3 óra

Adagok száma: 10-12 darab


Hozzávalók


150g (gluténmentes) zabpehelyliszt

115g mandulaliszt (vagy földimandula liszt)

1/2 tk. sütőpor

1 csipet só

30g kókuszolaj, olvasztva

40-45g agavé szirup

3 Ek. növényi tej (pl. mandula)

1 citrom leve

1/2 citrom héja

50g étcsokoládé

5g kókuszolaj

200g lekvár (én málnás chia lekvárt használtam, ennek receptjét itt megtaláljátok)


Elkészítése

1. A liszteket, a szódabikarbónát és a sót egy nagyobb tálban összekeverjük. Hozzáadjuk a kókuszvajat és összemorzsoljuk. Beleöntjük a tejet, az édesítőt, a citrom levet és a citrom héjat és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Gombóccá formáljuk a tésztát és fóliába csomagolva pár órára a hűtőbe tesszük.

2. Két kissé meglisztezett sütőpapír (vagy frissen tartó fólia) között nyújtsuk ki a tésztagolyót és különböző formákat szaggatunk ki belőle. A tésztaformákat sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük.

3. 175C fokra előmelegített sütőben alul-felül sütéssel 25-30 percig sütjük (folyamatosan figyelve, mert könnyen megég).

4. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd a sütik felét megkenjük lekvárral és óvatosan

ráfordítjuk a párjukat. A csokoládét és a kókuszolajat megolvasztjuk és homogénre keverjük. Belemártjuk a csokiba sütik tetejét, ízlés szerint megszórjuk liofilizált gyümölccsel és hagyjuk pihenni egy éjszakát, hogy összeérjenek az ízek. Már fogyaszthatjuk is!

Hűtőszekrényben 5-7 napig, vagy mélyhűtőben akár 1 hónapig tárolhatjuk.



Átlagos tápanyagtartalom* (1 adagban)


Adag: 1 darab Kalória: 221

Szénhidrát: 21g Cukor: 4g Rost: 3g

Fehérje: 5g Zsír: 13g Telített zsír: 5g

Só: 60mg


*A fenti adatok kizárólag tájékoztató jellegűek, a liofilizált gyümölcs nélkül, mindig a kisebb mennyiséget figyelembe véve, a kisebb adagszámmal lettek kalkulálva. A ténylegesen felhasznált alapanyagok eltérhetnek az általam használtaktól. Minden receptemet egyéni felelősséggel készítsd el!



SZIA!

Nóri vagyok

Üdvözöllek a Breakfast Inspirations oldalán. Itt sok-sok egészséges reggeli és snack receptet találhatsz. Ha szeretnél megtudni többet Rólam,                      

  • TikTok
  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELEMRE
AZ INGYENES
EGÉSZSÉGES RECEPTEKÉRT!

Elkészítetted ezt a receptet?

TETSZETT? OSZD MEG!

Taggeld meg a                                            -t Instagramon!

bottom of page