top of page

EPRES LIMONÁDÉ

Ha nyár, akkor jéghideg limonádé, bármilyen ízben, bármilyen mennyiségben. Nekem a személyes kedvencem az epres, amit szirup nélkül, sokkal természetesebben is elkészíthetünk, mint az éttermi változatot.

Valószínű sokunk kedvenc, klasszikus nyári italát hoztam el ezzel a recepttel. Mivel szeretem a nem koránt sem hétköznapi recepteket, így ebbe az epres limonádéba sem került ízesített szirup, ám annál több eper és citrom. Cukormentesen is könnyedén elkészíthető az agavé szirup elhagyásával, vagy eritritre / stiviára való cserélésével.


Az szuper hírem van, hogy ezzel a recepttel egy kisebb teljesítményű turmixgép is elbánik, főleg, ha friss hozzávalókat használunk. Az egyedüli problémát a turmixgép űrtartalma jelentheti, de ezt könnyen megoldhatjuk azzal, ha 2 - vagy több - adagban készítjük el.


Én - bár tudom, hogy nem a legegészségesebb - nagy buborékos víz kedvelő vagyok, szóval szűrt boborékos vízzel készítettem el, de mentes vízzel is tökéletes lesz a végeredmény.


Én most citrommal, limemal és jéggel tálaltam, de ha szeretjük a gourmet vonalat, akkor megbolondíthatjuk egy nagy marék friss bazsalikommal is. Ha pedig valami alkoholosra vágynánk, - tequilával, vodkával, vagy ginnel - koktélként is elkészíthetjük.

Nézzük a hozzávalókat...

Eper - Ehhez a recepthez használhattok friss, vagy fagyasztott epret is. Helyettesíthető bármilyen bogyós gyümölccsel.

Víz - Buborékos, vagy mentes. Én szűrt vizet használtam, de bármilyen más rendelkezésre álló vízzel elkészíthető.

Agavé szirup - Ha édesebbre szeretnétek, használhattok akár 4 evőkanállal is. Bár kevésbé emeli meg a vércukorszintet, mint hagyományos társa, de nem szabad elfelejteni, hogy ugyanúgy cukorról, cukorszirupról beszélünk, így, ha szükséges helyettesítsük eritrittel, steviával, stb.

Citrom leve - Én bio citromot javaslom, bár mivel a citrom héja nem kerül felhasználásra, így a normál. citrom is megfelelő lehet.


Ezt a limonádét - úgy mint a legtöbb receptemet - könnyedén alakíthatjátok át saját ételallergia/intolerancia figyelembevételével, így tényleg bárki fogyaszthatja.


Ha tetszenek reggeli és desszert ötleteim a @breakfastinspirations instagram oldalán mindig értesülhetsz a legújabb receptekről. Ha kipróbáltátok ezt a receptet, írjátok meg véleményetek róla kommentben. Ha készítettetek képet is, ne felejtsétek el megjelölni @breakfastinspirations-t Instagramon, így látni fogom én is, mit alkottatok! Reggelizzetek, nassoljatok egészségeset!

 

EPRES LIMONÁDÉ

(mentes és vegán)


Ha nyár, akkor limonádé, bármilyen ízben, bármilyen mennyiségben. Nekem a személyes kedvencem az epres, amit szirup nélkül, sokkal természetesebben is elkészíthetünk, mint az éttermi változatot.


Kalória: 56 kcal

Elkészítési idő: 10 perc

Hűtési idő: min. 6 óra

Adagok száma: 8 adag


Hozzávalók

200g friss/fagyasztott eper

1,5 l mentes/buborékos szűrt víz

6-10 Ek. agavé szirup

6 citrom leve


Elkészítése

1. Az összes hozzávalót tegyük egy turmixgépbe és turmixoljuk, amíg egynemű folyadékot nem kapunk. Kóstoljuk meg és ha szükségesnek érezzük adjunk hozzá több agavé szirupot, citrom levet vagy epret.

2. Opcionálisan egy kis lyukú szűrő segítségével le is szűrhetjük, így eltávolítva a nem kívánatos eper magokat, de ez a lépés akár el is hagyható.

3. Öntsük át egy nagyobb üvegbe és hagyjuk hűlni legalább 6 órán keresztül.

4. Fogyaszthatjuk jéggel, friss citrom, lime, eper darabokkal, vagy akár egy nagy marék bazsalikommal is. Önmagában, vagy alkoholos koktélként - vodkával, ginnel, vagy tequilával összekeverve - is elkészíthető. A maradékot tároljuk jól lezárt üvegben, hűtőszekrényben maximum 5 napig.



Átlagos tápanyagtartalom* (1 adagban)


Adag: 1 adag Kalória: 56

Szénhidrát: 14g Cukor: 10g Rost: 2g

Fehérje: 1g Zsír: 0g Telített zsír: 0g

Só: 3mg


*A fenti adatok kizárólag tájékoztató jellegűek, a tálaláshoz használt hozzávalók nélkül, a legkisebb értékekkel lettek kalkulálva. A ténylegesen felhasznált alapanyagok eltérhetnek az általam használtaktól. Minden receptemet egyéni felelősséggel készítsd el!



SZIA!

Nóri vagyok

Üdvözöllek a Breakfast Inspirations oldalán. Itt sok-sok egészséges reggeli és snack receptet találhatsz. Ha szeretnél megtudni többet Rólam,                      

  • TikTok
  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELEMRE
AZ INGYENES
EGÉSZSÉGES RECEPTEKÉRT!

Elkészítetted ezt a receptet?

TETSZETT? OSZD MEG!

Taggeld meg a                                            -t Instagramon!

bottom of page