top of page

GRÁNÁTALMÁS-ÉTCSOKOLÁDÉS MUFFIN

Már nagyon régóta örültem ennyire annak, amikor sikerült egy recept... Ezek a gránátalmás-étcsokoládés muffinok egyszerűen tökéletesen sikerültek, így végre nekem is van egy bomba biztos, isteni finom, mentes muffin receptem. Ráadásul az étcsokoládé és a gránátalma az egyik legfinomabb párosítás, ha muffinokról van szó.


Sok elrontott muffin és tucatnyi kísérlet után egy időre felhagytam azzal a célommal, hogy tökéletes muffint alkossak ZABLISZTBŐL. Mert igen, ennek a receptnek az egyetlen gátja a zabliszt volt és az, hogy nem jól használtam. A szép, magas muffinok titika pedig, hogy 12 helyett 6-8 darabot sütünk - vagy veszünk egy hosszúkás, vékonyabb muffin formát.



Íznek a szezon talán legikonikusabb gyümölcsét választottam, a gránátalmát. Étcsokoládéval ötvözve egy nagyon csokis, ám kellemesen gyümölcsös desszert lett a végeredmény. Aki dolgozott már zabbal, az tudhatja, hogy mindig egy kicsit ragacsosabb lesz a végeredmény, mint a hagyományos süteményeknél, bár én ezt sokszor - ebben az esetben pedig egyenesen jól jön a kicsit brownie jelleg - nem is bánom. Teljesen vegán és allergénmentes, így tényleg akárki fogyaszthatja. Könnyen alakítható át ízlés, vagy személyes preferenciák szerint.



Fogyasszuk desszertként, vagy reggelire, jutalmazzuk meg akár magunkat, vagy családtagjainkat ezekkel a muffinokkal, az biztos, hogy nem lőhetünk félre velük!


Ha tetszenek reggeli és desszert ötleteim a @breakfastinspirations instagram oldalán mindig értesülhetsz a legújabb receptekről. Ha kipróbáltátok ezt a receptet, írjátok meg véleményetek róla kommentben. Ha készítettetek képet is, ne felejtsétek el megjelölni @breakfastinspirations-t Instagramon, így látni fogom én is, mit alkottatok! Főzzetek egészségeset!

 

GRÁNÁTALMÁS-ÉTCSOKOLÁDÉS MUFFIN

(mentes és vegán)


Összesen 10 hozzávalóra van szükséged, hogy elkészítsd ezt a tökéletes mentes, vegán őszi desszertet!




Kalória: 127 kcal / adag

Sütési idő: 20-25 perc

Teljes elkészítési idő: 30-35 perc

Adagok száma: 6 nagyobb, vagy 12 kisebb muffin


Hozzávalók

165g (gluténmentes) zabpehelyliszt

110g kakaópor (nem holland)

30g kókuszvirág cukor

1 tk. őrölt bourbon vanília

1 tk. szódabikarbóna

1/4 tk. himalája só

125ml víz

125ml növényi tej

3 tk. kókuszolaj, olvasztva

80g agavé szirup

100g gránátalma


Elkészítése

1. Melegítsük elő a sütőt 175C fokra. Kenjünk ki egy 12 darabos muffin sütőformát kókuszolajjal.

2. Keverjük össze a lisztet, a kakaóport, a kókuszvirág cukrot, a vaníliát, a szódabikarbónát és a sót egy nagyobb tálban.

3. Egy külön tálban keverjük össze vizet, a növényi tejet, a kókuszolajat, az agavé szirupot. Öntsd a nedves összetevőket a szárazra, majd keverjük csomómentesre, figyelve arra, hogy ne keverjük túl a tésztát! Adjuk hozzá a gránátalmát, majd óvatosan keverjük a tésztába.

4. Egy kanál segítségével kanalazzuk a formákba a tésztát, hogy mindegyikbe egyenlő mennyiségű tészta jusson. Szórd meg étcsokoládé pasztillával a tetejét (opcionális). Tedd a sütőbe és süsd 20-25 percig.

4. Vedd ki a sütőből és hagyd teljesen kihűlni a sütőformákban. Óvatosan egy kés segítségével válaszd el a sütőforma falától a muffinok széleit, majd ha már teljesen elengedte a muffinokat az ujjaid segítségével szedd ki a formákból. A maradékot tárold hűtőszekrényben 3.4 napig.



Átlagos tápanyagtartalom* (1 adagban)


Adag: 1 kisebb muffin Kalória: 127

Szénhidrát: 19g Cukor: 6g Rost: 2g

Fehérje: 4g Zsír: 4g Telített zsír: 2g

Só: 917mg


*A fenti adatok kizárólag tájékoztató jellegűek, az étcsokoládé pasztillák nélkül, mindig a kisebb mennyiséget és kisebb adagszámot figyelembe véve lettek kalkulálva. A ténylegesen felhasznált alapanyagok eltérhetnek az általam használtaktól. Minden receptemet egyéni felelősséggel készítsd el!



SZIA!

Nóri vagyok

Üdvözöllek a Breakfast Inspirations oldalán. Itt sok-sok egészséges reggeli és snack receptet találhatsz. Ha szeretnél megtudni többet Rólam,                      

  • TikTok
  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELEMRE
AZ INGYENES
EGÉSZSÉGES RECEPTEKÉRT!

Elkészítetted ezt a receptet?

TETSZETT? OSZD MEG!

Taggeld meg a                                            -t Instagramon!

bottom of page