top of page

MANDULÁS-ALMÁS PITE CSIGA

Ha csiga, akkor mindenkinek beugrik a kakaós, meg a fahéjas (ezek receptjét megtaláljátok itt), de én most kicsit tovább mentem és ismét készítettem egy fúziós süteményt. Ez lett a mindenmentes, tehát élesztő mentes manulás- almás pite csiga. Aki úgy szereti az almás pitét, ahogyan én annak egy kötelezően elkészítendő sütemény lesz őszre ez a csiga.


Régen nagyon szerettem a kakaós csigát, de miután kiderült, milyen sok mindenre vagyok érzékeny, így rögtön lekerült a listáról ez az édesség. Mivel elég sok gluténmentes, ráadásul élesztőmentes lisztkeverék létezik már a piacon, így tavasszal én is elkezdtem kísérletezgetni velük. Így született meg a fahéjas és kakaós csiga receptem, amit nagyon sokan szerettetek. Természetesen nem maradhattam a hagyományos ízeknél, így született meg ez az almás pitét idéző recept egy kis mandulavajjal megbolondítva.


A legjobb pedig, hogy reggeliként, vagy akár nasiként is fogyaszthatod, minden azon múlik, mekkora csigákat készítettél és, hogy mennyire vagy éhes.


Ha tetszenek reggeli és desszert ötleteim a @breakfastinspirations instagram oldalán mindig értesülhetsz a legújabb receptekről. Ha kipróbáltátok ezt a receptet, írjátok meg véleményetek róla kommentben. Ha készítettetek képet is, ne felejtsétek el megjelölni @breakfastinspirations-t Instagramon, így látni fogom én is, mit alkottatok! Reggelizzetek, nassoljatok egészségeset!

 

MANDULÁS-ALMÁS PITE CSIGA

(mentes és vegán)


Almás pite csigába zárva. Nem volt még ilyen könnyű mentes csigát készteni.



Kalória: 475 kcal / nagy csiga

Sütési idő: 20-25 perc

Teljes elkészítési idő: 45 perc

Adagok száma: 4 nagy, vagy 8 kis csiga


Hozzávalók

Tészta:

250g gluténmentes kelt tészta liszt

45g kókuszvirág cukor

1 tk. szódabikrabóna

1 csipet só

200g növényi joghurt


Almás töltelék:

2 közepes alma, meghámozva, kis darabokra felszeletelve

40g kókuszvirág cukor

1 tk. almás pite fűszerkeverék

+ kb. 100g mandulavaj kenéshez


Elkészítése

1. A lisztet, a kókuszvirág cukrot, a szódabikarbónát és a sót egy nagyobb tálban összekeverjük. Hozzáadjuk a joghurtot, átkeverjük, és kézzel egynemű

tésztává gyúrjuk.

2. Két kissé meglisztezett sütőpapír (vagy frissen tartó fólia) között kinyújtjuk a tésztagolyót kb. 1 cm vastagságúra úgy, hogy nagyjából négyzet alakja legyen. Megkenjük a tésztát a mandulavajjal (figyelve rá, hogy mindenhol egyenletes legyen). Az almát, a fűszerkeveréket és a kókuszvirág cukrot keverjük össze egy tálban, majd szórjuk meg vele a megkent tésztát.

3. Vágjuk 8 részre a tésztát, majd tekerjünk fel belőlük négyet. A maradék csíkokkal folytassuk a meglévő csigákat, így 4 nagyobb csigát fogunk kapni végül. Ha 8 kisebb csigát szeretnétek, akkor a maradék 4 csíkot is tekerjétek fel különálló csigákként. Helyezzük a csigákat egy sütőpapírral kibélelt kisebb méretű (én egy 15-20cm átmérőjű kör alakú edényt használtam) sütésálló edénybe.

3. 180C fokra előmelegített sütőben alul-felül sütéssel 20-25 percig sütjük.

4. Hagyjuk hűlni 10 percig, végül tálaljuk kedvenc magvajunkkal, manduladarabokkal. Hűtőszekrényben 5-7 napig, vagy mélyhűtőben akár 1 hónapig tárolhatjuk.



Átlagos tápanyagtartalom* (1 adagban)


Adag: 1 nagy csiga Kalória: 475

Szénhidrát: 72g Cukor: 12g Rost: 10g

Fehérje: 13g Zsír: 16g Telített zsír: 1g

Só: 163mg


*A fenti adatok kizárólag tájékoztató jellegűek, a joghurt és a pekándió nélkül lettek kalkulálva. A ténylegesen felhasznált alapanyagok eltérhetnek az általam használtaktól. Minden receptemet egyéni felelősséggel készítsd el!



SZIA!

Nóri vagyok

Üdvözöllek a Breakfast Inspirations oldalán. Itt sok-sok egészséges reggeli és snack receptet találhatsz. Ha szeretnél megtudni többet Rólam,                      

  • TikTok
  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELEMRE
AZ INGYENES
EGÉSZSÉGES RECEPTEKÉRT!

Elkészítetted ezt a receptet?

TETSZETT? OSZD MEG!

Taggeld meg a                                            -t Instagramon!

bottom of page