top of page

MENTES "CUSTARD YOGURT TOAST" - 2 VÁLTOZAT (TIKTOK)

Ti láttátok már TikTok-on népszerűvé vált "Custard Yogurt Toast" receptjét? Nem akartam bugyuta magyarra fordításokba belemenni, remélem elnézitek ezt most nekem. Viszont 2 változatban - sima és fehérjés - is elhoztam nektek ezt a gyorsan összedobható reggelit, persze szigorúan vegán, mentes verzióban.

Azért osztottam meg veletek ezt a 2 változatot, mert én is előszeretettel fogyasztom mindkettőt. Míg ízben a sima változat viszi a prímet, úgy tápanyagban a fehérjés az abszolút nyertes. A kérdés ugye mindig a cél. Ráadásul az a jó hírem van, hogy mivel rém egyszerű összedobni és nagyon rugalmas is a recept a hozzávalókat illetően, így tényleg akárki, akármilyen helyzetben el tudja készíteni. Ehhez nyújthat egy kis segítséget a lenti kis összefoglaló a hozzávalókról és azok helyettesítéséről.


Bár tudom, az eperszezon még nagyon messze van, így horror árban lehet csak friss epret vásárolni - nekem múlt héten pont szerencsém volt és lecsaptam egy nagy csomag akciós eperre -, mégis az eperre esett a választásom, de az a jó hírem van, hogy bármilyen friss/fagyasztott gyümölccsel, vagy akár csokoládéval is nagyon finom lesz a végeredmény. Ha egy kicsit mégjobban megbolondítanátok, és elmennétek egy sajttorta ízvilág felé, adjátok hozzá 1/4 citrom levét és héját. A változatoknak csak a képzelet szab határt.


A recept elkészítéséhez az Instagram profilomon (@breakfastinspirations) találtok recept videót is.

És akkor nézzük a hozzávalókat...

Csicseriborsó liszt - Mivel az eredeti recept 1 tojással készül így, hogy elkészítsem a veganizált változatát, én csicseritojást használtam. A Csicseriborsó lisztet kiválthatjátok lenmag liszttel, őrölt chia maggal, vagy esetleg 1 Ek. tápióka keményítővel. A csicseritojást pedig 1/2 banánnal, vagy 2 Ek. almaszósszal.

Víz - A tojás helyettesítését csicseri tojással oldottam meg, amihez a víz és az olaj is szükséges hozzávaló.

Olaj - A tojás helyettesítését csicseri tojással oldottam meg, amihez a víz és az olaj is szükséges hozzávaló. Én a semleges íze miatt választottam az olvasztott kókuszolajat, de helyette használhattok olíva olajat, vagy más éppen kéznél lévő olajat.

Növényi joghurt - A recept alapja, ami biztosítja, hogy a krém sütés előtt is kenhető állagú legyen. A vaníliás krémnek kissé savanykás ízt ad, így ha nem szeretitek a joghurt jellegzetes ízét, akkor használhattok konzerves, zsíros kókusztejet is helyette.

Agavé szirup - Bár kevésbé emeli meg a vércukorszintet, mint hagyományos társa, de nem szabad elfelejteni, hogy ugyanúgy cukorról, cukorszirupról beszélünk, így, ha szükséges helyettesítsük eritrittel, steviával, stb. Amennyiben szilárd édesítőt használunk, adjunk a keverékhez 1-2 Ek. növényi tejet.

Bourbon vanília őrlemény - Vanília aromával, vagy más fűszerrel is helyettesíthető.

Vaníliás protein por - Én növényi fehérjeport használtam és mivel nem próbáltam tej, illetve más állati eredetű fehérjeporokkal, így nem tudom azokkal működik-e a recept. Amennyiben kipróbálnátok, írjátok meg nekem itt kommentben, vagy Instagram-on, milyen lett a végeredmény.

Ezek voltak a kötelező hozzávalók. Én friss málnát és vaníliát használtam ennél a receptnél, de Ti nyugodtan használhattok más ízesítést, ha épp más van kéznél, vagy egyszerűen csak megkívántátok a csoki cseppes verziót... a variációk tárháza végtelen, ha ízesítésről van szó.


Ha tetszenek reggeli és desszert ötleteim a @breakfastinspirations instagram oldalán mindig értesülhetsz a legújabb receptekről. Ha kipróbáltátok ezt a receptet, írjátok meg véleményetek róla kommentben. Ha készítettetek képet is, ne felejtsétek el megjelölni @breakfastinspirations-t Instagramon, így látni fogom én is, mit alkottatok! Főzzetek egészségeset!

 

MENTES "CUSTARD YOGURT TOAST" - 2 VÁLTOZAT (TIKTOK)

(mentes és vegán)


Ti láttátok már TikTok-on népszerűvé vált "Custard Yogurt Toast" receptjét? Én most 2 változatban is elhoztam nektek ezt a gyorsan összedobható reggelit, persze szigorúan vegán, mentes verzióban.


Kalória: 382 kcal / 256 kcal / adag

Sütési idő: 15-20 / 8-10 perc

Teljes elkészítési idő: 25-30 perc

Adagok száma: 1 nagy, vagy 2 kis kenyér


Hozzávalók

Sima:

2 Ek. csicseriborsó liszt

2 Ek. víz

1 tk. kókuszolaj (olvasztva)

3 Ek. növényi joghurt

1 Ek. agavé szirup

1/2 tk bourbon vanília por

1 nagy, vagy 2 szelet kenyér - ha szükséges gluténmentes


Fehérjés:

3 Ek. növényi joghurt

15g vaníliás protein por

1-2 tk. agavé szirup (a protein por édességétől függően)

1 nagy, vagy 2 szelet kenyér - ha szükséges gluténmentes


Elkészítése

1. Melegítsük elő a sütőt 175C fokra, majd béleljünk ki sütőpapírral egy tepsit.

2. Sima: Keverjük csomómentesre a csicseriborsó lisztet a vizet és a kókuszolajat egy tálban. Add hozzá a joghurtot, az agavé szirupot és a vaníliát, majd keverjük homogénre.

Fehérjés: Keverjük csomómentesre az összes hozzávalót egy tálban.

3. Vágjunk egy nagy, vagy 2 kis szelet kenyeret kedvenc kenyerünkből - használjunk saját intoleranciánknak megfelelőt -, nyomkodjuk le a belsejét egy kanállal (kialakítva egy kosár szerű mélyedést a tölteléknek) és kenjük bele a kikevert vaníliás krémet.

4. Szórjuk meg kedvenc gyümölcsünkkel, vagy akár apróra vágott csokoládéval és helyezzük őket a tepsire.

5. Süssük 175 fokon a sima esetében 15-20 perci, a fehérjés esetében 8-10 percig.

6. Fogyasszuk amíg meleg magában, esetleg kedvenc magvajunkkal. :)



Átlagos tápanyagtartalom* (1 sima adagban)


Adag: 1 nagy, vagy 2 kis kenyér Kalória: 382

Szénhidrát: 51g Cukor: 15g Rost: 7g

Fehérje: 5g Zsír: 16g Telített zsír: 12g

Só: 1221mg


Átlagos tápanyagtartalom* (1 fehérjés adagban)


Adag: 1 nagy, vagy 2 kis kenyér Kalória: 256

Szénhidrát: 34g Cukor: 12g Rost: 8g

Fehérje: 14g Zsír: 7g Telített zsír: 3g

Só: 1220mg


*A fenti adatok kizárólag tájékoztató jellegűek, a feltét nélkül, mindig a kisebb értékek figyelembevételével lettek kalkulálva. A ténylegesen felhasznált alapanyagok eltérhetnek az általam használtaktól. Minden receptemet egyéni felelősséggel készítsd el!



SZIA!

Nóri vagyok

Üdvözöllek a Breakfast Inspirations oldalán. Itt sok-sok egészséges reggeli és snack receptet találhatsz. Ha szeretnél megtudni többet Rólam,                      

  • TikTok
  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELEMRE
AZ INGYENES
EGÉSZSÉGES RECEPTEKÉRT!

Elkészítetted ezt a receptet?

TETSZETT? OSZD MEG!

Taggeld meg a                                            -t Instagramon!

bottom of page