top of page

MENTES TOFFIFEE

Ez a Toffifee koránt sem a megszokott, tejkaramellás, tejcsokis nagyon nem egészséges copycat verzió. Ez egy tejmentes, összesen 6 hozzávalóval készült nagyon egészséges változat, amit ha elkezdesz enni, csak nehezen fogsz tudni vele leállni.

Ha már lassan Húsvét, akkor én is elkezdtem készülődni, új receptek készítésével.

A répatorta mellett a klasszikus édességek is nagy kedvenceim, bár nagy részüket egy ideje már nem ettem… Így elhatároztam, hogy idén én sem maradok édesség nélkül és elkészítem saját verzióimat. A sort a jól ismert Toffifee-vel kezdem meg, mert ez az egyik kedvencem.


Vigyázat, erősen olvad! Érdemes mélyhűtőben tartani és közvetlenül onnan kikapva fogyasztani.


Nincs épp kéznél üres Toffifee forma? Semmi gond! Készítsd el szilikon jégkocka készítő formában.

Nézzük a hozzávalókat...

Kókuszvirág cukor - Bár kevésbé emeli meg a vércukorszintet, mint hagyományos társa, de nem szabad elfelejteni, hogy ugyanúgy cukorról beszélünk. Sajnos eritrittel és steviával való helyettesítését nem próbáltam, így nem tudom garantálni, hogy működni fog a recept ezekkel, viszont amennyiben Ti kipróbáltátok, mindenképp jelezzétek, hogy működött-e.

Kókuszkrém - A zsíros, konzerves kókusztej - éjszakára hűtőbe rakva - felső, szilárd része. Én azt javaslom, hogy minél magasabb kókusztartalmú, adalékanyag mentes kókusztejet válasszatok.

Kesudió vaj - Krémes, nem ropogós! Helyettesíthető törökmogyoró vajjal, ha intenzívebb mogyoró ízt szeretnétek. Amennyiben más magvajjal helyettesítitek - napraforgó, ha dióféléktől mentes -, tartsátok észben, hogy az ízét erősen fogja befolyásolni a használt magvaj.

Pörkölt törökmogyoró - Az édesség ikonikus hozzávalója a közepén lévő egész mogyoró, így semmiképp se hagyjátok ki! Esetleg helyettesíthető más maggal - makadám dió, földimogyoró, esetleg napraforgó-, de tartsátok észben, hogy az ízét erősen be fogja folyásolni a használt mag.

Étcsokoládé - Én 70%-osat használtam, de ha édesebbre szeretnétek, akkor használhattok 50% körülit is.


Ezt a reggelit - úgy mint a legtöbb receptemet - könnyedén alakíthatjátok át saját ételallergia/intolerancia figyelembevételével, így tényleg bárki fogyaszthatja. Fentebb pedig találtok egy kis segítséget a hozzávalók esetleges helyettesítésére.


Ha tetszenek reggeli és desszert ötleteim a @breakfastinspirations instagram oldalán mindig értesülhetsz a legújabb receptekről. Ha kipróbáltátok ezt a receptet, írjátok meg véleményetek róla kommentben. Ha készítettetek képet is, ne felejtsétek el megjelölni @breakfastinspirations-t Instagramon, így látni fogom én is, mit alkottatok! Reggelizzetek, nassoljatok egészségeset!

 

MENTES TOFFIFEE

(mentes és vegán)


Ez a Toffifee koránt sem a megszokott, tejkaramellás, tejcsokis nagyon nem egészséges copycat verzió. Ez egy tejmentes, összesen 6 hozzávalóval készült nagyon egészséges változat, amit ha elkezdesz enni, csak nehezen fogsz tudni vele leállni.


Kalória: 44 kcal / darab

Elkészítési idő: 5 perc

Pihenési idő: egy éjszaka, de legalább 2 óra

Adagok száma: 15 darab

Hozzávalók

1-2 Ek. kókuszvirág cukor (attól függ mennyire szeretnéd édesre)

15g kókuszolaj

40g kókuszkrém (zsíros kókusztej éjszakára hűtőbe téve, a szilárd felső részét felhasználva)

30g kesu-, vagy törökmogyoróvaj

15 db pörkölt törökmogyoró

30g étcsokoládé, melted


Elkészítése

1. Egy lábosban melegítsük addig a kókuszvirág cukrot, a kókuszolajat, a kókuszkrémet és a kesuvajat és keverd amíg egynemű nem lesz.

2. Várjunk pár percet, majd töltsük bele a Toffifee formába (vagy jégkoccka készítő formába), nyomjunk mindegyikbe egy-egy mogyorót, majd tegyük a mélyhűtőbe legalább fél órára.

3. Olvasszunk étcsokoládét és egy kis kanál segítségével fedjük be a törökmogyorót a videóban látható módon.

4. Tegyük a mélyhűtőbe éjszakára, hogy megszilárduljon. Tartsuk mélyhűtőben, és fogyasszuk közvetlenül onnan elővéve.


A pontos lépésekről receptvideót Instagram oldalamon találtok.



Átlagos tápanyagtartalom* (1 adagban)


Adag: 1 darab Kalória: 44

Szénhidrát: 2g Cukor: 1g Rost: 0g

Fehérje: 1g Zsír: 4g Telített zsír: 2g

Só: 1mg


*A fenti adatok kizárólag tájékoztató jellegűek, mindig a legkisebb értékekkel lettek kalkulálva. A ténylegesen felhasznált alapanyagok eltérhetnek az általam használtaktól. Minden receptemet egyéni felelősséggel készítsd el!



SZIA!

Nóri vagyok

Üdvözöllek a Breakfast Inspirations oldalán. Itt sok-sok egészséges reggeli és snack receptet találhatsz. Ha szeretnél megtudni többet Rólam,                      

  • TikTok
  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELEMRE
AZ INGYENES
EGÉSZSÉGES RECEPTEKÉRT!

Elkészítetted ezt a receptet?

TETSZETT? OSZD MEG!

Taggeld meg a                                            -t Instagramon!

bottom of page