top of page

PINK GRANOLA

Ez nem egy hétköznapi granola recept. Ez egy nagyon gyümölcsös, nagyon ropogós, kellemesen kókuszos granola, de mégis pink színe teszi olyan különlegessé. Akár ünneplitek a Valentin-napot, akár nem, ez a granola bármikor egy szuper választás lehet!

Szeretek kreatív lenni a konyhában és ez persze a granola receptjeimen is meglátszik. Valentin-nap közeledtével sincs ez másképp, így idén én igyekszem a rózsaszín, vagy piros színeket valahogyan belecsempészni a receptjeimbe. A fejembe vettem, hogy a granolából is kellene egy Valentin-napi kiadás és így született meg ez a sárkánygyümölccsel színezett pink granola recept. Szórd kedvenc joghurtodra, vagy öntsd le tejjel, bárhogyan is fogyasztod egészen biztos, hogy egy nagyon gusztusosan kinéző reggelid lesz vele. Akár ünnepled a Valentin-napot, akár nem, ezt a pink granolát már csak a nagyon gyümölcsös íze miatt is érdemes kipróbálnod!

Ezt a reggelit - úgy mint a legtöbb receptemet - könnyedén alakíthatjátok át saját ételallergiátok, vagy intoleranciátok figyelembevételével, így tényleg akárki fogyaszthatja.


Ha tetszenek reggeli és desszert ötleteim a @breakfastinspirations instagram oldalán mindig értesülhetsz a legújabb receptekről. Ha kipróbáltátok ezt a receptet, írjátok meg véleményetek róla kommentben. Ha készítettetek képet is, ne felejtsétek el megjelölni @breakfastinspirations-t Instagramon, így látni fogom én is, mit alkottatok! Főzzetek egészségeset!

 

PINK GRANOLA

(mentes és vegán)


Gyorsan összedobható granola alap, rózsaszín köntösbe öltöztetve. Gyümölcsös, romantikus és nagyon ropogós.



Kalória: 150 kcal / adag

Sütési idő: 25-27 perc

Teljes elkészítési idő: 1-2 óra

Adagok száma: 10 adag


Hozzávalók

130g zabpehely (gluténmentes, ha szükséges)

1 Ek. chia mag

3 Ek. puffasztott quinoa

2 Ek. sárkánygyümölcs por

30g hántolt mandula szeletek

1 Ek. kókuszvirág cukor (opcionális, ropogósabbá teszi)

1 csipet só

25g kókuszolaj (vagy 45 g magvaj)

45-75ml agavé szirup (vagy más folyékony édesítő)

1 kis marék goji bogyó

1 kis marék fagyasztva szárított eper

1 nagy marék kókuszchips


Elkészítése

1. Melegítsük elő a sütőt 160C fokra. Béleljünk ki sütőpapírral egy kb. 15cm x 15 cm tepsit, vagy sütőformát.

2. Keverjük össze a zabpelyhet, a chia magot, a puffasztott quinoát, a hántolt mandulát, a sárkánygyümölcs port, a kókuszvirág cukrot és a sót egy nagyobb tálban.

3. Folyamatos keverés mellett egy kisebb lábosban melegítsük addig a kókuszolajat és a agavé szirupot, amíg egyneműek nem lesznek, majd öntsük a száraz hozzávalókra. Keverjük össze őket, hogy minden szemet befedjen az olajos-szirupos massza.

4. Kanalazzuk át a sütőpírral kibélelt edénybe a keveréket, majd nyomkodjuk úgy le a kanál segítségével, hogy mindenhol nagyjából ugyanolyan vastagságú legyen és az edény minden falát érintse.

5. Süssük 160 fokon 20 percig. Ezután vegyük ki a sütőből és fordítsuk meg a tepsit, hogy az a fele legyen belül, ami az ajtó fele volt eddig.

6. Süssük további 5-7 percig, de figyeljünk rá, nehogy megégjen. Akkor van kész, amikor aranybarnára (esetünkben rózsaszínes barnára) sült már a granola (szélei kicsit sötétebbek, de nem égtek meg) és kellemes illata van.

7. Vegyük ki a sütőből és hagyjuk teljesen kihűlni a tepsiben. Miután teljesen kihűlt, tördeljük kisebb darabokra, adjuk hozzá a fagyasztva szárított epret, goji bogyót és a kókuszchips-et és keverjük az egészet össze.

8. Tároljuk befőttes üvegben, szobahőmérsékleten 2 hétig, vagy mélyhűtőben akár 1 hónapig.



Átlagos tápanyagtartalom* (1 adagban)


Adag: 1 adag Kalória: 150

Szénhidrát: 17g Cukor: 6g Rost: 3g

Fehérje: 3g Zsír: 7g Telített zsír: 4g

Só: 62mg


*A fenti adatok kizárólag tájékoztató jellegűek, a hozzávalók kisebbik értékével lettek kalkulálva. A ténylegesen felhasznált alapanyagok eltérhetnek az általam használtaktól. Minden receptemet egyéni felelősséggel készítsd el!



SZIA!

Nóri vagyok

Üdvözöllek a Breakfast Inspirations oldalán. Itt sok-sok egészséges reggeli és snack receptet találhatsz. Ha szeretnél megtudni többet Rólam,                      

  • TikTok
  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELEMRE
AZ INGYENES
EGÉSZSÉGES RECEPTEKÉRT!

Elkészítetted ezt a receptet?

TETSZETT? OSZD MEG!

Taggeld meg a                                            -t Instagramon!

bottom of page