top of page

SÜTŐTÖKÖS FÁNK

Újra itt a sütőtök szezon, ami egyet jelent a "mindent sütőtökkel készítek" időszakkal. Ez a recept, talán a legismertebb sütőtökös recept - a hagyományos sütőtökös pite - újragondolt, rettentően egészséges verziója. Teljes egészében turmixgépben készült és a zabos-földimandulás alappal igazán egyszerűen és gyorsan elkészíthető. Szerintem nagyon szeretni fogjátok!



A zabos-földimandulás alapra egy egyszerű, ám nagyon krémes sütőtökös alapot készítettem, végül egy kis pekándióval és kókusz joghurrtal tálaltam Teljesen vegán és allergénmentes, így tényleg akárki fogyaszthatja. Könnyen alakítható át ízlés, vagy személyes preferenciák szerint.



Ezek a zabszeletek tökéletesek desszertnek, vagy akár reggelire is és garantáltan elhozzák Neked az őszi hangulatot. Sokkal könnyebb elkészíteni, mint a hagyományos párját, viszont legalább annyira finom, ha nem finomabb!


Ha tetszenek reggeli és desszert ötleteim a @breakfastinspirations instagram oldalán mindig értesülhetsz a legújabb receptekről. Ha kipróbáltátok ezt a receptet, írjátok meg véleményetek róla kommentben. Ha készítettetek képet is, ne felejtsétek el megjelölni @breakfastinspirations-t Instagramon, így látni fogom én is, mit alkottatok! Főzzetek egészségeset!

 

SÜTŐTÖKÖS FÁNK

(mentes és vegán)


Összesen 10 hozzávalóra van szükséged, hogy elkészítsd ezt a tökéletes mentes, vegán őszi desszertet!




Kalória: 286 kcal / adag

Sütési idő: 20-25 perc

Teljes elkészítési idő: 45 perc

Adagok száma: 6 darab


Hozzávalók

110 g (gluténmentes) zabpehelyliszt

80g földimandula liszt (vagy más magliszt)

60g kókuszvirág cukor

2 tk. Pumpkin Pie fűszerkeverék

1 tk. szódabikarbóna

1/2 tk. bourbon vanília aroma

1/4 tk. só

2 tk. almaecet

200g sütőtökpüré

60g mandulavaj

4 Ek. kókuszolaj, olvasztva


Elkészítése

1. Melegítsd elő a sütőt 160C fokra. Kend ki a fánk sütő formákat kókuszolajjal.

2. Keverd össze a liszteket, a kókuszvirág cukrot, a fűszerkeveréket, a vaníliát, a szódabikarbónát és a sót egy nagyobb tálban.

3. Egy külön tálban a külön tálban keverd össze sütőtök pürét, a kókuszolajat, a mandulavajat és az almaecetet. Öntsd a nedves összetevőket a szárazra, majd keverd csomómentesre.

4. Egy kanál segítségével kanalazd a formákba a tésztát, majd vizes kézzel formázd őket, hogy mindenhova egyenlő mennyiségű tészta jusson. Egy másik módszer, hogy a tésztát egy kis zacskóba kanalazod, majd kivágod az egyik szélét és úgy nyomod a tésztát a formákba. Tedd a sütőbe és süsd 20-25 percig.

4. Vedd ki a sütőből és amíg hűl készítsd el a “cheesecake” bevonatot (ennek receptjét megtaláljátok pár poszttal korábban). Amint kihűltek a fánkok, óvatosan vedd ki őket a formából, mártsd bele a krémbe, majd ha szeretnéd szórd meg őket tökmaggal, granolával, vagy ami épp kéznél van! A maradékot tárold hűtőszekrényben 3-4 napig.



Átlagos tápanyagtartalom* (1 adagban)


Adag: 1 darab Kalória: 286

Szénhidrát: 33g Cukor: 4g Rost: 4g

Fehérje: 6g Zsír: 15g Telített zsír: 6g

Só: 1812mg


*A fenti adatok kizárólag tájékoztató jellegűek, a sajtkrémes máz és a magvak nélkül, mindig a kisebb mennyiséget figyelembe véve lettek kalkulálva. A ténylegesen felhasznált alapanyagok eltérhetnek az általam használtaktól. Minden receptemet egyéni felelősséggel készítsd el!



SZIA!

Nóri vagyok

Üdvözöllek a Breakfast Inspirations oldalán. Itt sok-sok egészséges reggeli és snack receptet találhatsz. Ha szeretnél megtudni többet Rólam,                      

  • TikTok
  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELEMRE
AZ INGYENES
EGÉSZSÉGES RECEPTEKÉRT!

Elkészítetted ezt a receptet?

TETSZETT? OSZD MEG!

Taggeld meg a                                            -t Instagramon!

bottom of page