top of page

SÜTŐTÖKÖS ZABSZELET

Újra itt a sütőtök szezon, ami egyet jelent a "mindent sütőtökkel készítek" időszakkal. Ez a recept, talán a legismertebb sütőtökös recept - a hagyományos sütőtökös pite - újragondolt, rettentően egészséges verziója. Teljes egészében turmixgépben készült és a zabos-földimandulás alappal igazán egyszerűen és gyorsan elkészíthető. Szerintem nagyon szeretni fogjátok!



A zabos-földimandulás alapra egy egyszerű, ám nagyon krémes sütőtökös alapot készítettem, végül egy kis pekándióval és kókusz joghurrtal tálaltam Teljesen vegán és allergénmentes, így tényleg akárki fogyaszthatja. Könnyen alakítható át ízlés, vagy személyes preferenciák szerint.



Ezek a zabszeletek tökéletesek desszertnek, vagy akár reggelire is és garantáltan elhozzák Neked az őszi hangulatot. Sokkal könnyebb elkészíteni, mint a hagyományos párját, viszont legalább annyira finom, ha nem finomabb!


Ha tetszenek reggeli és desszert ötleteim a @breakfastinspirations instagram oldalán mindig értesülhetsz a legújabb receptekről. Ha kipróbáltátok ezt a receptet, írjátok meg véleményetek róla kommentben. Ha készítettetek képet is, ne felejtsétek el megjelölni @breakfastinspirations-t Instagramon, így látni fogom én is, mit alkottatok! Főzzetek egészségeset!

 

VEGÁN KAKAÓS ZABPALACSINTA

(mentes és vegán)


Összesen 10 hozzávalóra van szükséged, hogy elkészítsd ezt a tökéletes mentes, vegán őszi desszertet!




Kalória: 276 kcal / adag

Sütési idő: 1 óra 20 perc

Teljes elkészítési idő: 5-6 óra

Adagok száma: 10-12 szelet


Hozzávalók


Zabos alap:

110g (gluténmentes) zabpehely, vagy zabliszt

160g mandulaliszt (vagy földimandulaliszt)

100g mogyoróvaj

3-4 Ek. agavé szirup (vagy más folyékony édesítő)

1 csipet só

5-6 Ek. víz


Sütőtökös töltelék:

700g sütőtökpüré

3-5 Ek. kókuszvirág cukor

2 tk. Pumpkin Spice fűszerkeverék

2 Ek. tápióka keményítő

4 Ek. mandulatej

4-5 Ek. agavé szirup (vagy más folyékony édesítő)

1 csipet só


Elkészítése

1. A sütőt 175C fokra előmelegítjük és egy kisebb (kb. 15x15 cm) sütésálló edényt kibélelünk sütőpapírral.

2. Az alaphoz keverjük össze az összes hozzávalót egy apírtógépben (ha ezt nincs, akkor használjunk zablisztet és a kezünket). Nyomkodjuk le a kibélelt edény aljára a kapott keveréket, úgy hogy mindenhol nagyjából egyenlő vastagságú legyen, majd süssük 175 C fokra előmelegített sütőben, alul-felül sütéssel 15-20 percig.

3. Amíg sül az alap, készítsük el a sütőtökös réteget és egy kanál segítségével oszlasd el egyenletesen. Ehhez egy turmixgépben, vagy aprítógépben csomómentesre keverjük az összes hozzávalót.

4. Miután megsült az alap, hagyjuk egy 10 percig hűlni, majd öntsük rá a sütőtökös réteget.

5. 175 C fokra előmelegített sütőben, alul-felül sütéssel 50-60 perc alatt készre sütjük (nem baj, ha felrepedezik a teteje, ez teljesen normális).

6. Vegyük ki és hagyjuk teljesen kihűlni a sütőformában, majd rakjuk be az egészet a hűtőszekrénybe éjszakára (vagy legalább 6-8 órára). A legjobb íze és állaga másnap lesz, mivel ilyenkor érik össze. Vágjuk fel kis szeletekre és fogyasszuk önmagában, vagy habbá vert kókuszkrémmel, pekéndióval. Hűtőszekrényben 5 napig, vagy mélyhűtőben akár 1 hónapig tárolhatjuk.



Átlagos tápanyagtartalom* (1 adagban)


Adag: 1 szelet Kalória: 276

Szénhidrát: 28g Cukor: 8g Rost: 5g

Fehérje: 8g Zsír: 16g Telített zsír: 3g

Só: 55mg


*A fenti adatok kizárólag tájékoztató jellegűek, a kókuszkrém és a pekándió nélkül, mindig a kisebbik értékkel és a kisebb szeletszámmal lettek kalkulálva. A ténylegesen felhasznált alapanyagok eltérhetnek az általam használtaktól. Minden receptemet egyéni felelősséggel készítsd el!



SZIA!

Nóri vagyok

Üdvözöllek a Breakfast Inspirations oldalán. Itt sok-sok egészséges reggeli és snack receptet találhatsz. Ha szeretnél megtudni többet Rólam,                      

  • TikTok
  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELEMRE
AZ INGYENES
EGÉSZSÉGES RECEPTEKÉRT!

Elkészítetted ezt a receptet?

TETSZETT? OSZD MEG!

Taggeld meg a                                            -t Instagramon!

bottom of page