top of page

EGÉSZSÉGES RAFFAELLO

Mit szólnátok, ha azt mondanám, hogy mentesen nem csak Ferrero Rocher-t, de Raffaellot-t is tudtok enni, ráadásul 15 perc alatt kész is van? Jól hangzik ugye?



Igaz, ez a édesség nem sokkal diétásabb, mint az eredeti, de annál egészségesebb. Kizárólag természetes hozzávalókból készült, mentesen, hogy tényleg mindenki fogyaszthassa. Bár állagra nem az a kívül ropogós, belül krémes, mousse állagú Raffaello, de ízre megszólalásig hasonlít rá. A recept egyetlen nehézkesebb része a kókuszvaj elkészítése, szóval ez egy igazán könnyű és gyorsan elkészíthető édesség ötlet. Persze, ha boltit használtok, akkor még ez sem okozhat problémát. Nincs más dolgotok, mint az összes hozzávalót homogénre keverjük egy tálban, vizes kézzel golyókat formázunk a masszából úgy, hogy mindegyik közepébe belenyomunk egy-egy (blansírozott) mandulát, kókuszreszelékbe forgatjuk őket, végül fél óra hűtés után elégedetten fogyasztjuk el őket.


De nézzük a hozzávalókat...

Kókuszolaj - Nem hagyja kiszáradni a süteményt és segít jól átsülni a sütőben.

Kókuszvaj - Fontos, hogy 100%-ban kókuszt tartalmazó kókuszvajat használj. Amennyiben házilag készíted el, NEM ZSÍRCSÖKKENTETT, közepes méretű kókuszreszeléket használj. Egy nagy teljesítményű turmixgépben, vagy aprítógépben mindössze 2-8 perc alatt krémesre tudod turmixolni, ha szükséges időről időre egy spatula segítségével szedd le az edény szélére tapadt vajat. Azt ajánlom, hogy egy nagyobb adag (kb. 2 bögrényi kókuszreszelékből) kókuszvaj készítésével próbálkozz, mivel a turmix-, vagy aprítógéped a kisebb adagokat nem fogja tudni elkészíteni. A maradékot más desszertekhez is fel tudod használni, vagy mogyoróvaj helyett is használhatod pirítósra, zabkására, stb. A maradékot kb. 2-3 hétig tudod tárolni hűtőszekrényben. Ahogyan a kókuszvaj hűl, úgy lesz egyre keményebb, így ha használni szeretnéd a hűtőből kivéve, úgy lassan, forró vízgőz fölött tudod felmelegíteni.

Kókuszreszelék - Fontos, hogy 100%-ban kókuszt tartalmazó, NEM ZSÍRCSÖKKENTETT, közepes méretű kókuszreszeléket használj a recepthez.

Mandulavaj (blansírozott) - Mivel az eredeti édességben kókusz-, és mandula mousse található, így nem érdemes kihagyni ezt a hozzávalót. A legjobban kesuvajjal, makadámdió vajjal, vagy esetleg pörkölt mandulavajjal helyettesíthető, de ezek a magvajak módosítani fogják az édesség ízét és színét is.

Blansírozott mandula - Az eredeti édességben blansírozott mandula van, de használhattok pörkölt mandulát (én ilyet használtam, mert bevallom, kifogytam a blansírozottból...), makadámdiót, kesudiót, vagy bármilyen magot, de ezek szintén módosítani fogják az édesség ízét.

Agavé szirup - Bár kevésbé emeli meg a vércukorszintet, mint hagyományos társa, de nem szabad elfelejteni, hogy ugyanúgy cukorról, cukorszirupról beszélünk, így, ha szükséges helyettesítsük eritrittel, steviával, stb. Amennyiben szilárd édesítőt használunk, adjunk a keverékhez 1 tk. vizet.

- Semmiképp ne hagyjátok ki! Kiemeli a sütemény édes ízét.



Tökéletes az édesség utáni sóvárgás megelőzésére. Teljesen mentes, nem tartalmaz finomított cukrokat és könnyen átalakítható az igényeid alapján. Ha neked is az egyik kedvenc édességed volt a jó öreg cukros, tejes Raffaello, akkor itt az idő, hogy saját magad készítsd el, úgy ahogyan neked a legjobb, EGÉSZSÉGESEN!


Ha tetszenek reggeli és desszert ötleteim a @breakfastinspirations instagram oldalán mindig értesülhetsz a legújabb receptekről. Ha kipróbáltátok ezt a receptet, írjátok meg véleményetek róla kommentben. Ha készítettetek képet is, ne felejtsétek el megjelölni @breakfastinspirations-t Instagramon, így látni fogom én is, mit alkottatok! Reggelizzetek, nassoljatok egészségeset!

 

EGÉSZSÉGES RAFFAELLO

(mentes és vegán)


Mit szólnátok, ha azt mondanám, hogy mentesen nem csak Ferrero Rocher-t, de Raffaellot-t is tudtok enni, ráadásul 15 perc alatt kész is van? Jól hangzik ugye?




Kalória: 60 kcal / darab

Teljes elkészítési idő: 35-40 perc

Adagok száma: 15-20 darab


Hozzávalók

35g kókuszolaj

65g kókuszvaj - használj boltit, vagy készítsd el magad (rövid útmutatót hozzá feljebb találtok)

1 Ek. blansírozott mandulavaj, vagy más magvaj (tippeket fentebb találsz)

1 Ek. agavé szirup, vagy más folyékony édesítő (nem folyékony édesítő esetén használj 1 tk. vizet hozzá)

20g kókuszreszelék + forgatáshoz

15-20 blansírozott mandula, vagy más mag (tippeket fentebb találsz)

1 csipet só


Elkészítése

1. Olvasszuk meg a kókuszolajat, kókuszvajat és a mandulavajat forró víz fölött egy tálban.

2. Öntsük az összes hozzávalót egy tálba, és keverjük homogénre. Tegyük a hűtőszekrénybe legalább 15 percre, hogy formázható legyen.

3. Formázzunk a masszából 15-20 db kis golyót, amik közepébe nyomjunk bele egy-egy mandulát.

4. Forgassuk bele a golyókat kókuszreszelékbe, majd rakjuk hűtőszekrénybe további 15 percre, hogy megszilárduljon.

4. Tároljuk hűtőszekrényben 1 hétig.


Átlagos tápanyagtartalom* (1 adagban)


Adag: 1 darab Kalória: 60

Szénhidrát: 1g Cukor: 1g Rost: 1g

Fehérje: 1g Zsír: 6g Telített zsír: 4g

Só: 8mg


*A fenti adatok kizárólag tájékoztató jellegűek, a nagyobb adagszámmal lettek kalkulálva. A ténylegesen felhasznált alapanyagok eltérhetnek az általam használtaktól. Minden receptemet egyéni felelősséggel készítsd el!



SZIA!

Nóri vagyok

Üdvözöllek a Breakfast Inspirations oldalán. Itt sok-sok egészséges reggeli és snack receptet találhatsz. Ha szeretnél megtudni többet Rólam,                      

  • TikTok
  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELEMRE
AZ INGYENES
EGÉSZSÉGES RECEPTEKÉRT!

Elkészítetted ezt a receptet?

TETSZETT? OSZD MEG!

Taggeld meg a                                            -t Instagramon!

bottom of page