top of page

SÜTŐTÖKÖS-SAJTTORTÁS BLONDIE

Ismét egy fúziós recept.... Ez a sütőtökös-sajttortás blondie. Egy tökéletes sütemény, főleg ha nem tudsz dönteni, hogy épp blondie-t vagy sajttortát ennél.


És akkor pár szór a blondie-ról, hogy mi is ez a sütemény?! Kicsit úgy kell elképzelni, mint a brownie-t, csak kakaó nélkül. Igen, én is kérdeztem magamtól, hogy miért is készítenék el egy brownie-t kakaó nélkül, ha elkészíthetem kakaóval is?! És akkor megláttam, hogy lehet sütőtökösen és Pumpkin Pie fűszerkeverékkel és nekem is muszáj volt kipróbálnom. Jelentem, azóta is az egyik kedvenc őszi süteményem.


És ha valakinek nem elég a blondie, akkor még különlegesebbé teheti ezt a süteményt egy sajttorta réteggel. A kettő ötvözésével egy teljesen új süti született meg. Szerintem nagyon megérte kombinálni ezt a 2 önmagában is szuper finom süteményt. Mentes sajttortát készítenél? Az epres sajttorta receptemet megtalálod itt. :)


Ha tetszenek reggeli és desszert ötleteim a @breakfastinspirations instagram oldalán mindig értesülhetsz a legújabb receptekről. Ha kipróbáltátok ezt a receptet, írjátok meg véleményetek róla kommentben. Ha készítettetek képet is, ne felejtsétek el megjelölni @breakfastinspirations-t Instagramon, így látni fogom én is, mit alkottatok! Reggelizzetek, nassoljatok egészségeset!

 

SÜTŐTÖKÖS-SAJTTORTÁS BLONDIE

(mentes és vegán)


Sütőtökös is, sajttortás is és még blondie is. Ez a 2 az 1-ben süti egy tuti választás lesz őszre!



Kalória: 216 kcal / adag

Sütési idő: 40-45 perc

Teljes elkészítési idő: kb. 1 óra

Adagok száma: 10-12 szelet


Hozzávalók


Sütőtökös blondie:

140g (gluténmentes) zabliszt -

60g kókuszvirág cukor

3/4 tk. szódabikrabóna

1 1/2 tk. Pumpkin Pie fűszerkeverék

1/4 só

100g mandulavaj

100ml mandulatej

200g sütőtökpüré

15g kókuszolaj, olvasztva


Sajttorta:

60g kesudió

100ml kókusztej, konzerves (magas, legalább 80% kókusztartalommal)

1 tk. tápióka keményítő

1/2 citrom leve és héja

25g agavé szirup

1 csipet só


Elkészítése

1. A sütőt 175C fokra előmelegítjük és egy kisebb (kb. 15x15 cm) sütésálló edényt kibélelünk sütőpapírral.

2. A blondie-hoz a zablisztet, a kókuszvirág cukrot, a szódabikarbónát, a fűszerkeveréket és a sót összekeverjük egy tálban. Egy külön tálban összekeverjük a mandulavajat, a mandulatejet, a sütőtökpürét és az olvasztott kókuszolajat, majd összeöntjük őket és csomómentesre keverjük, figyelve, hogy ne keverjük túl a tésztát. Félretesszük állni, amíg elkészítjük a sajttorta réteget.

3. A sajttortához egy turmixgépben, vagy aprítógépben csomómentesre keverjük az összes hozzávalót.

4. A blondie tésztájának 3/4-ét kanalazzuk a kibélelt edény aljára, majd ráöntjük a sajttorta réteget, végül kanalazzuk rá a maradék blondie tésztát pöttyökben.

4. 175 C fokra előmelegített sütőben, alul-felül sütéssel 40-45 perc alatt készre sütjük (akkor van kész, ha a sajttorta réteg már nem folyós és a blondie réteg arany barnára sült). Hagyjuk teljesen kihűlni a sütőformában, majd rakjuk be a hűtőszekrénybe éjszakára (vagy legalább 3 órára). A legjobb íze és állaga másnap lesz, mivel ilyenkor érik össze. Vágjuk fel kis szeletekre és fogyasszuk önmagában, vagy vanília fagylalttal. Hűtőszekrényben 5 napig, vagy mélyhűtőben akár 1 hónapig tárolhatjuk.



Átlagos tápanyagtartalom* (1 adagban)


Adag: 1 szelet Kalória: 216

Szénhidrát: 22g Cukor: 3g Rost: 3g

Fehérje: 6g Zsír: 12g Telített zsír: 4g

Só: 851mg


*A fenti adatok kizárólag tájékoztató jellegűek, a kisebb szelet számot figyelembe véve lettek kalkulálva. A ténylegesen felhasznált alapanyagok eltérhetnek az általam használtaktól. Minden receptemet egyéni felelősséggel készítsd el!



SZIA!

Nóri vagyok

Üdvözöllek a Breakfast Inspirations oldalán. Itt sok-sok egészséges reggeli és snack receptet találhatsz. Ha szeretnél megtudni többet Rólam,                      

  • TikTok
  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELEMRE
AZ INGYENES
EGÉSZSÉGES RECEPTEKÉRT!

Elkészítetted ezt a receptet?

TETSZETT? OSZD MEG!

Taggeld meg a                                            -t Instagramon!

bottom of page