top of page

SÜTŐTÖKÖS ZABKÁSA

Ez az a reggeli, amit minden héten, akár többször is elkészítettem október óta, mert egyszerűen NEM LEHET MEGUNNI. Ez a sütőtökös zabkása egyszerre egy kellemesen fűszeres, tökösen krémes, valamint szuper egészséges, antioxidánsokban és vitaminokban gazdag reggeli. Érdemes elkészíteni minél többször, amíg még van sütőtök!


Mivel a sütőtök szezon is lassan a végéhez közeledik, nekem is el kell kezdenem hozzászokni a gondolathoz, hogy szeptemberig le kell cserélnem a kedvenc reggelimet valami másra... Vagy mégsem?! Tudtátok, hogy a sütőtököt szuperül le lehet fagyasztani püré formában? Ehhez nincs másra szükségetek, mint egy turmixgépre és pár jégkocka készítőre. Így nem kell várnotok a következő sütőtök szezonig, hogy ehessetek egy hasonló tál sütőtökös pitét, mint ez. Én most egy marék Pumpkin Pie granolával, pár szem pekándióval és egy nagy kanál mandulavajjal tálaltam. Ezt a reggelit - úgy mint a legtöbb receptemet - könnyedén alakíthatjátok át saját ételallergia/intolerancia figyelembevételével, így tényleg bárki fogyaszthatja.



Soha nem volt még ennyire egyszerű zöldséget csempészni az étrendedbe, mint ezzel a recepttel! Ha pedig valami tökös süteményre vágynál, próbáld ki a Sütőtökös-Sajttortás Blondie-mat is! :)


Ha tetszenek reggeli és desszert ötleteim a @breakfastinspirations instagram oldalán mindig értesülhetsz a legújabb receptekről. Ha kipróbáltátok ezt a receptet, írjátok meg véleményetek róla kommentben. Ha készítettetek képet is, ne felejtsétek el megjelölni @breakfastinspirations-t Instagramon, így látni fogom én is, mit alkottatok! Főzzetek egészségeset!

 

SÜTŐTÖKÖS ZABKÁSA

(mentes és vegán)


Szuper krémes, kellemesen fűszeres zabkása, ami garantáltan őszi hangulatot teremt.




Kalória: 276 kcal / adag

Sütési idő: 1 óra 20 perc

Teljes elkészítési idő: 5-6 óra

Adagok száma: 1 nagy adag, vagy 2 kis adag


Hozzávalók

60g (gluténmentes) zabpehely

100-200g sütőtök püré (ízlés szerint)

100 ml növényi tej (én zabot használtam)

100 ml víz

1-2 Ek. kókuszvirág cukor

1/2 tk. Pumpkin Pie fűszerkeverék (ennek receptjét az Instagram highlight-ok között megtaláljátok)

1 csipet só


Elkészítése

1. Egy lábasba öntjük a vizet, a tejet és a sütőtök pürét, majd közepes lángon felforraljuk.

2. Amint forr vegyük alacsony lángra és öntsük bele a zabpelyhet, a kókuszvirág cukrot, a fűszerkeveréket és a sót. Folyamatos keverés mellett forraljuk 2-3 percig, vagy amíg el nem éri az általunk preferált állagot.

3. Öntsük 1 nagyobb, vagy 2 kisebb tálba, majd tálaljuk granolával (én a Pumpkin Pie granolámat használtam), pekándióval és magvajjal (én mandulát használtam).



Átlagos tápanyagtartalom* (1 adagban)


Adag: 1 nagy adag Kalória: 362

Szénhidrát: 65g Cukor: 4g Rost: 10g

Fehérje: 11g Zsír: 5g Telített zsír: 1g

Só: 269mg


*A fenti adatok kizárólag tájékoztató jellegűek, a granola, a mandulavaj és a pekándió nélkül, mindig a hozzávalók kisebbik értékével és a nagyobb adaggal lettek kalkulálva. A ténylegesen felhasznált alapanyagok eltérhetnek az általam használtaktól. Minden receptemet egyéni felelősséggel készítsd el!



SZIA!

Nóri vagyok

Üdvözöllek a Breakfast Inspirations oldalán. Itt sok-sok egészséges reggeli és snack receptet találhatsz. Ha szeretnél megtudni többet Rólam,                      

  • TikTok
  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELEMRE
AZ INGYENES
EGÉSZSÉGES RECEPTEKÉRT!

Elkészítetted ezt a receptet?

TETSZETT? OSZD MEG!

Taggeld meg a                                            -t Instagramon!

bottom of page